Štovēti kāposti ar žāvētām desiņām attēls
Foto: Gemini

Štovēti kāposti ar žāvētām desiņām

cepu.lv

1st. 35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šis tradicionālais latviešu ēdiens apvieno skābo kāpostu un aromātisko žāvēto desiņu garšas, radot siltu un sātīgu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
800 g Skābie kāposti
300 g Žāvētās desiņas
2 gab. Sīpoli
2 gab. Burkāni
1 ēd. k. Cukurs
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
200 ml Ūdens
2 ēd. k. Eļļa
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez sīpolus pusgredzenos. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
2
Uzkarsē lielu pannu vai katlu ar eļļu un apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievieno sarīvētus burkānus un turpini cept uz vidējas uguns, līdz burkāni mīksti.
4
Pievieno skābos kāpostus un cukuru, visu labi samaisi.
5
Sagriez žāvētās desiņas šķēlēs un pievieno tās katlā ar kāpostiem.
6
Pielej ūdeni, pieber sāli un piparus pēc garšas, samaisi un uzliec vāku.
7
Uz lēnas uguns sautē kāpostus apmēram 1 stundu, regulāri apmaisot, līdz tie ir mīksti un garšas ir savijušās.
8
Pasniedz karstu, dekorējot ar svaigu pētersīļu vai skābo krējumu pēc izvēles.
9
Mmm...