Crostini uzkoda ar paipalu olu, marinētu gurķi un šķiņķa krēmu attēls
Foto: DALL-E

Crostini uzkoda ar paipalu olu, marinētu gurķi un šķiņķa krēmu

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Eleganta un gardēžu cienīga uzkoda ar kraukšķīgiem crostini, kas papildināti ar paipalu olām, marinētu gurķi un izsmalcinātu šķiņķa krēmu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Crostini
1 gab. Bagete
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
Piedevas
8 gab. Paipalu olas
4 gab. Marinēti gurķi
100 g Šķiņķis
50 ml Krējums
1 gab. Dilles
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sagriez bageti šķēlītēs un izkārto uz cepamā papīra. Apslaki ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli. Cep 5-7 minūtes, līdz zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
2
Kamēr crostini cepas, vāri paipalu olas aptuveni 4 minūtes, lai dzeltenums paliek mīksts. Kad olas ir gatavas, atdzesē un nomizo.
3
Pagatavo šķiņķa krēmu: sablendē šķiņķi ar krējumu, līdz iegūta gluda masa.
4
Sagriez marinētos gurķus plānās šķēlītēs.
5
Uz katras crostini šķēlītes uzklāj šķiņķa krēmu, uzliec gurķa šķēli un paipalu olu.
6
Dekorē ar dillēm un pasniedz uzreiz.
7
Mmm...