Fritēti sīpolu gredzeni attēls
Foto: DALL-E

Fritēti sīpolu gredzeni

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Kraukšķīgi un zeltaini fritēti sīpolu gredzeni, kas ir ideāli piemēroti kā uzkoda vai papildinājums burgeriem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Mīkla
150 g Milti
1 tējk. Cepamais pulveris
1/2 tējk. Sāls
1 gab. Olas
200 ml Piens
Sīpoli
2 gab. Lieli sīpoli
500 ml Eļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Nomizo sīpolus un sagriez tos biezās šķēlēs, izveidojot gredzenus. Atsevišķi atdali katru gredzenu.
2
Lielā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
3
Citā bļodā sakuļ olu un pievieno pienu, labi samaisot.
4
Sauso sastāvdaļu maisījumam pievieno olu un piena maisījumu, izveidojot viendabīgu mīklu.
5
Uzkarsē eļļu lielā pannā vai fritēšanas katlā līdz 180°C.
6
Katru sīpolu gredzenu iemērc mīklā, pārliecinoties, ka tas ir pilnībā pārklāts.
7
Uzmanīgi iemērc mīklā apklātos sīpolu gredzenus karstajā eļļā un fritē, līdz tie kļūst zeltaini brūni, apmēram 2-3 minūtes no katras puses.
8
Izņem gredzenus no eļļas un liec uz papīra dvieļiem, lai notecētu liekā eļļa.
9
Pasniedz siltus ar iecienīto mērci.
10
Mmm...