Kalmāru gredzeni attēls
Foto: DALL-E

Kalmāru gredzeni

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 10 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Svaigi un kraukšķīgi kalmāru gredzeni, ideāli piemēroti kā ātra uzkoda vai vieglas vakariņas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
500 g Kalmāru gredzeni
100 g Milti
2 gab. Olas
150 g Rīvmaize
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
200 ml Olīveļļa
Pasniegšanai
1 gab. Citrona šķēles
100 ml Tartara mērce
pēc garšas Pētersīļu zariņi
Pagatavošana
1
Nomazgā kalmāru gredzenus zem auksta tekoša ūdens un nosusini ar papīra dvieli.
2
Sagatavo trīs bļodas: vienā ielej miltus, otrā sakul olas ar šķipsnu sāls un pipariem, trešajā ielej rīvmaizi.
3
Apviļā katru kalmāru gredzenu miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē.
4
Uzkarsē lielu pannu ar olīveļļu uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, liec iekšā kalmāru gredzenus un cep, līdz tie kļūst zeltaini brūni, apmēram 2-3 minūtes no katras puses.
5
Izņem kalmāru gredzenus no pannas un liec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
6
Pasniedz kalmāru gredzenus uz šķīvja ar citrona šķēlēm, tartar mērci un pētersīļu zariņiem.
7
Mmm...