Rudzu crostini uzkoda ar siļķi, karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem un dižonas sinepēm attēls
Foto: DALL-E

Rudzu crostini uzkoda ar siļķi, karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem un dižonas sinepēm

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī gardā uzkoda apvieno kraukšķīgus rudzu crostini ar siļķi, karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem un dižonas sinepēm, radot izcilu garšu harmoniju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
8 gab. Rudzu maizes šķēles
200 g Siļķe (sālīta)
2 gab. Sarkanais sīpols
4 ēd. k. Dižonas sinepes
2 ēd. k. Olīveļļa
1 gab. Svaigs dilles
1 ēd. k. Cukurs
1 ēd. k. Balzāmetiķis
Pagatavošana
1
Sagriez rudzu maizi plānās šķēlēs un apcep tās uzkarsētā pannā ar nedaudz olīveļļas līdz tās kļūst zeltaini kraukšķīgas. Noņem no pannas un atstāj atdzist.
2
Sagriez sarkanos sīpolus plānās ripiņās. Uzkarsē olīveļļu pannā un pievieno sīpolus. Cep uz vidējas uguns, līdz sīpoli sāk kļūt mīksti.
3
Pievieno cukuru un balzāmetiķi, turpini cept, līdz sīpoli ir karamelizējušies un iegūst bagātīgu, tumšu krāsu. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
4
Sagriez siļķi plānās šķēlītēs, piemērotās crostini lielumam.
5
Uz katras rudzu maizes šķēles uzsmērē nelielu daudzumu dižonas sinepju. Uzliec siļķes šķēlīti un karamelizētus sīpolus.
6
Dekorē ar svaigām dillēm. Pasniedz uzreiz, lai crostini saglabātu savu kraukšķīgumu.
7
Mmm...