Rupjmaizes ķiploku grauzdiņi attēls
Foto: DALL-E

Rupjmaizes ķiploku grauzdiņi

cepu.lv

25 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet tradicionālos latviešu rupjmaizes ķiploku grauzdiņus - perfekta uzkoda jebkuram gadījumam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Rupjmaize
3 gab. Ķiploki
3 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Svaigi malti melnie pipari
1 šķipsna/s Svaigi pētersīļi
Pagatavošana
1
Sagriez rupjmaizi aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un pēc tam katru šķēli sagriez nelielos kubiņos.
2
Sasmalcini ķiplokus un sajauc tos ar olīveļļu nelielā bļodā.
3
Uzliec pannu uz vidējas uguns un pievieno ķiploku un olīveļļas maisījumu. Ļauj ķiplokiem nedaudz apcepties, lai tie izdala aromātu, bet uzmanies, lai tie nepiedeg.
4
Pievieno rupjmaizes kubiņus pannā un maisi, līdz tie ir vienmērīgi pārklāti ar ķiploku eļļu.
5
Turpini grauzdēt maizes kubiņus, laiku pa laikam apmaisot, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi, aptuveni 10-15 minūtes.
6
Pievieno sāli un piparus pēc garšas un kārtīgi samaisi.
7
Pasniedz grauzdiņus uz šķīvja, pārkaisi ar svaigiem pētersīļiem.
8
Mmm...