Cepti ziedkāpostu gnocchi attēls
Foto: DALL-E

Cepti ziedkāpostu gnocchi

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šie viegli un veselīgi ziedkāpostu gnocchi ir lieliska alternatīva tradicionālajiem kartupeļu gnocchi. Tie ir ātri pagatavojami un ideāli piemēroti vieglam vakariņu maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Gnocchi
500 g Ziedkāposti
150 g Milti
50 g Parmezāna siers
1 gab. Ola
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Mērce
50 g Sviests
2 gab. Ķiploka daiviņas
100 ml Saldais krējums
pēc garšas Sāls un pipari
pēc garšas Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Sadaliet ziedkāpostu mazākos gabaliņos un vāriet tos sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Pēc tam nosusiniet un sablendējiet līdz viendabīgai masai.
2
Pievienojiet ziedkāpostu masai olu, parmezāna sieru, miltus, sāli un piparus. Labi samaisiet, līdz iegūstat mīklu.
3
Uz miltiem apkaisītas virsmas izveidojiet garenas 'desiņas' no mīklas un sagrieziet tās mazos gabaliņos, lai izveidotu gnocchi.
4
Uzkarsējiet sviestu pannā un apcepiet gnocchi līdz zeltaini brūnai krāsai.
5
Pievienojiet pannā saspiestas ķiploka daiviņas un saldais krējums, uzkarsējiet līdz mērce sabiezē. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
6
Pasniedziet gnocchi ar mērci, pārkaisot ar svaigi sakapātu pētersīli un parmezāna sieru.
7
Mmm...