Dārzeņu risoto attēls
Foto: Gemini

Dārzeņu risoto

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Vienkārši un ātri pagatavojams dārzeņu risoto ar krāsainiem dārzeņiem un krēmīgu tekstūru, kas priecēs visus ģimenes locekļus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Dārzeņi un rīsi
200 g Rīsi
1 gab. Sarkanā paprika
2 gab. Burkāni
100 g Zaļie zirnīši
100 g Kukurūza
150 g Brokolis
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
750 ml Dārzeņu buljons
50 g Parmezāna siers
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
pēc garšas Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Nomazgā un sagriez sarkano papriku un brokoli mazos gabaliņos, sarīvē burkānus. Sasmalcini sīpolu un ķiplokus.
2
Uzkarsē lielu pannu ar olīveļļu uz vidējas uguns. Pievieno sasmalcinātos sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno rīsus un apcep 2-3 minūtes, līdz rīsi sāk kļūt caurspīdīgi.
4
Palēnām pa 100 ml pievieno dārzeņu buljonu, apmaisi un ļauj, lai buljons uzsūcas rīsos. Turpini pievienot buljonu, līdz rīsi ir mīksti.
5
Pieber burkānus, papriku, zaļos zirnīšus, kukurūzu un brokoli. Turpini gatavot, līdz dārzeņi ir mīksti.
6
Pievieno rīvētu Parmezānu, sāli un piparus pēc garšas. Labi samaisi, lai siers izkūst un padara risoto krēmīgu. Mmm...
7
Pasniedz risoto ar svaigi sakapātiem pētersīļiem. Mmm...