Humoss ar kraukšķīgiem turku zirņiem, grilētu papriku un fetas sieru attēls
Foto: DALL-E

Humoss ar kraukšķīgiem turku zirņiem, grilētu papriku un fetas sieru

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garšīgs un veselīgs uzkodu ēdiens ar kraukšķīgiem turku zirņiem, grilētu papriku un fetas sieru, kas ideāli piemērots jebkurai maltītei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Humoss
400 g Vārīti turku zirņi
2 ēd. k. Tahini
2 ēd. k. Citrona sula
3 ēd. k. Olīveļļa
2 gab. Ķiploka daiviņas
pēc garšas Sāls
Kraukšķīgi turku zirņi un piedevas
200 g Turku zirņi
2 gab. Paprika
100 g Fetas siers
1 tējk. Paprikas pulveris
1 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
nedaudz pēc garšas Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Sāc ar humosa pagatavošanu. Blenderī liec vārītus turku zirņus, tahini, citrona sulu, olīveļļu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un sāli. Blendē līdz iegūsti gludu masu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.
2
Turku zirņus izklāj uz cepamās plāts, aplej ar olīveļļu, pievieno paprikas pulveri un sāli. Rūpīgi samaisi, lai visi zirņi būtu pārklāti ar garšvielām.
3
Cep turku zirņus iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 25-30 minūtes, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Ik pa laikam apmaisi.
4
Tikmēr paprikas sagriez garenās šķēlēs, apslaki ar nedaudz olīveļļas un grilē uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tās ir mīkstas un viegli apbrūninātas.
5
Liec humosu uz šķīvja, virsū kārto kraukšķīgos turku zirņus, grilēto papriku un drupinātu fetas sieru.
6
Pārkaisi ar svaigi sakapātu pētersīli un pasniedz ar siltu pita maizi.
7
Mmm...