1
Sāc ar humosa pagatavošanu. Blenderī liec vārītus turku zirņus, tahini, citrona sulu, olīveļļu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un sāli. Blendē līdz iegūsti gludu masu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.
2
Turku zirņus izklāj uz cepamās plāts, aplej ar olīveļļu, pievieno paprikas pulveri un sāli. Rūpīgi samaisi, lai visi zirņi būtu pārklāti ar garšvielām.
3
Cep turku zirņus iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 25-30 minūtes, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Ik pa laikam apmaisi.
4
Tikmēr paprikas sagriez garenās šķēlēs, apslaki ar nedaudz olīveļļas un grilē uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tās ir mīkstas un viegli apbrūninātas.
5
Liec humosu uz šķīvja, virsū kārto kraukšķīgos turku zirņus, grilēto papriku un drupinātu fetas sieru.
6
Pārkaisi ar svaigi sakapātu pētersīli un pasniedz ar siltu pita maizi.