Lapu salāti ar greipfrūtu, fenheli, tomātiem un sezama mērci un olīveļļā lēni gatavotu lasi attēls
Foto: DALL-E

Lapu salāti ar greipfrūtu, fenheli, tomātiem un sezama mērci un olīveļļā lēni gatavotu lasi

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Veselīgi un atsvaidzinoši salāti, kas apvieno gardu lasi ar kraukšķīgiem dārzeņiem un greipfrūtu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Salāti
150 g Lapu salāti
1 gab. Greipfrūts
1 gab. Fenhelis
200 g Čerī tomāti
3 ēd. k. Sezama sēklu eļļa
Lasis
400 g Lasis
50 ml Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sagatavo lasi, to viegli apsālot un apkaisa ar pipariem. Liec to cepamtraukā un pārlej ar olīveļļu. Cep lasi 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz tas ir viegli zeltains un izcepies.
2
Kamēr lasis cepas, sagatavo salātus. Nomazgā un saplēš nelielos gabalos lapu salātus. Greipfrūtu nomizo un atdala segmentos, noņemot plēves.
3
Fenheli sagriež plānās šķēlēs, čerī tomātus pārgriež uz pusēm.
4
Sajauc sezama sēklu eļļu ar nelielu daudzumu sāls un pipariem, lai pagatavotu mērci.
5
Sakārto salātu lapas uz šķīvjiem, papildini ar greipfrūtu segmentiem, fenheli un čerī tomātiem. Pārlej ar sezama mērci.
6
Kad lasis ir gatavs, sagriez to porcijās un novieto blakus salātiem.
7
Pasniedz tūlīt, baudot svaigumu un garšu harmoniju.
8
Mmm...