Laša filejas tartars ar olas dzeltenuma krēmu, sīpoliem, kāperiem un nori lapu čipsiem attēls
Foto: DALL-E

Laša filejas tartars ar olas dzeltenuma krēmu, sīpoliem, kāperiem un nori lapu čipsiem

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts laša tartars ar krēmīgu olas dzeltenuma mērci, sīpoliem un kāperiem, ko papildina kraukšķīgi nori lapu čipsi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Tartars
400 g Laša fileja
1 gab. Sīpoli
2 ēd. k. Kāperi
1 ēd. k. Citrona sula
1 ēd. k. Olīveļļa
1 gab. Dilles
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Olas dzeltenuma krēms un nori čipsi
2 gab. Olas dzeltenumi
50 g Sviests
2 gab. Nori lapas
1 ēd. k. Sezama sēklas
Pagatavošana
1
Sākumā sagatavo laša tartaru. Smalki sagriez laša fileju, sīpolu un kāperus.
2
Bļodā sajauc laša gabaliņus ar sīpoliem, kāperiem, citrona sulu un olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3
Pievieno smalki sakapātas dilles un uzmanīgi samaisi. Ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm, lai garšas savelkas.
4
Lai pagatavotu olas dzeltenuma krēmu, ūdens peldē sakuļ olas dzeltenumus ar kausētu sviestu, līdz masa kļūst krēmīga.
5
Nori lapas sagriez mazos kvadrātiņos. Uzkarsē pannu un apcep nori lapas bez taukvielām, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
6
Pasniedz laša tartaru uz šķīvja, pārlej ar olas dzeltenuma krēmu un izkārto nori čipsus virsū. Dekorē ar sezama sēklām.
7
Mmm...