Laša tartars ar klasiskām piedevām attēls
Foto: DALL-E

Laša tartars ar klasiskām piedevām

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izsmalcināts laša tartars ar tradicionālām piedevām, kas lieliski piemērots jebkurai svētku maltītei vai kā viegla uzkoda.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Tartars
400 g Svaigs lasis
2 ēd. k. Kapari
1 gab. Sarkanais sīpols
1 tējk. Svaigs dilles
1 ēd. k. Citrona sula
1 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Piedevas
1 gab. Baguette
4 ēd. k. Baltais krējums - crème fraîche
4 gab. Citrona šķēle
Pagatavošana
1
Sākumā nomazgā lasi zem auksta ūdens, nosusini un sagriez mazos kubiņos.
2
Sarkano sīpolu nomizo un sagriez ļoti smalkos gabaliņos. Sagriez arī kaparus un dilles.
3
Lielā bļodā sajauc lasi ar sīpoliem, kapariem, dillēm, citrona sulu un olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4
Rūpīgi samaisi, līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sajauktas.
5
Baguette sagriez šķēlēs un viegli apgrauzdē, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
6
Pasniedz laša tartaru uz šķīvja, dekorējot ar dillēm un citrona šķēli. Blakus kārto grauzdētas baguette šķēles un nelielu trauciņu ar crème fraîche.
7
Mmm...