Mājas granola Ziemassvētku stilā attēls
Foto: Pexels

Mājas granola Ziemassvētku stilā

cepu.lv

40 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet Ziemassvētku garšu un aromātu ar šo mājās gatavoto granolu, kas ir lieliska dāvana un veselīga uzkoda vienlaikus.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Sausās sastāvdaļas
3 glāze/s Auzu pārslas
1 glāze/s Rieksti (mandeles, valrieksti, lazdu rieksti)
2 tējk. Kanēlis
1/4 tējk. Muskatrieksts
1/4 glāze/s Sēklas (ķirbju, saulespuķu)
Mitrās sastāvdaļas
1/2 glāze/s Medus
1/4 glāze/s Kokosriekstu eļļa vai augu eļļa
Papildinājumi
1/2 glāze/s Žāvētas dzērvenes
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Izklāj cepampannu ar cepampapīru.
2
Lielā bļodā sajauc kopā auzu pārslas, riekstus, kanēli un muskatriekstu.
3
Mazā katliņā uz zemas uguns izkausē kokosriekstu eļļu un medu, līdz tie ir pilnībā sajaukušies.
4
Ielej eļļas un medus maisījumu auzu pārslu maisījumā, rūpīgi samaisi, līdz viss ir vienmērīgi pārklāts.
5
Izklāj granolas maisījumu uz sagatavotās cepampannas vienmērīgā kārtā.
6
Cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes, ik pēc 10 minūtēm apmaisot, līdz granola ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
7
Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Pievieno žāvētās dzērvenes un sēklas, ja tās izmanto.
8
Pārliec granolu uzglabāšanas traukā vai burciņā. Pasniedz vai izmanto kā dāvanu.
9
Mmm...