Mazsālīta laša salāti ar vīnogām attēls
Foto: DALL-E

Mazsālīta laša salāti ar vīnogām

cepu.lv

20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 0 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Atsvaidzinoši un viegli pagatavojami salāti ar mazsālītu lasi un sulīgām vīnogām, kas lieliski sader kopā ar kraukšķīgiem zaļumiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Mazsālīts lasis
100 g Zaļās vīnogas
100 g Sarkanās vīnogas
50 g Rukola
50 g Jaukto zaļumu salāti
1 gab. Sarkanā sīpola
2 ēd. k. Olīveļļa
1 ēd. k. Baltvīna etiķis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Nomazgā un nosusini rukolu un jauktos zaļumus. Ieliec tos lielā salātu bļodā.
2
Sagriez mazsālītu lasi plānās šķēlēs un pievieno salātiem.
3
Nomazgā vīnogas, pārgriez tās uz pusēm un pievieno bļodā.
4
Sagriez sarkano sīpolu plānās šķēlēs un pievieno salātiem.
5
Sajauc olīveļļu un baltvīna etiķi mazā trauciņā, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārlej salātiem.
6
Uzmanīgi samaisi salātus, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos ar mērci.
7
Pasniedz nekavējoties, baudot svaigumu un garšu kontrastus.
8
Mmm...