Putra vārīta pienā ar medu un riekstiem attēls
Foto: DALL-E

Putra vārīta pienā ar medu un riekstiem

cepu.lv

30 min
Tu gatavo: 10 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sildoša un bagātīga putra, kas vārīta pienā, garšota ar medu un papildināta ar kraukšķīgiem riekstiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
200 g Auzu pārslas
1 l Piens
4 tējk. Medus
100 g Jaukti rieksti
1 šķipsna/s Sāls
Pagatavošana
1
Katliņā ielej pienu un uzkarsē, līdz tas sāk vārīties.
2
Pievieno auzu pārslas un šķipsniņu sāls, samaisi un uz mazas liesmas vāri apmēram 15 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz putra kļūst bieza un krēmīga.
3
Kad putra ir gatava, noņem katliņu no uguns un pievieno medu, rūpīgi samaisot, lai tas pilnībā izkustu un piešķirtu putrai saldumu.
4
Sasmalcini riekstus un apber ar tiem putru pirms pasniegšanas, lai piešķirtu tai papildus kraukšķīgumu un garšu.
5
Pasniedz putru siltu, papildinot ar papildu medus pilienu pēc vēlēšanās.
6
Mmm...