Ābolu un biešu krēmzupa ar kazas siera drumstalām attēls
Foto: DALL-E

Ābolu un biešu krēmzupa ar kazas siera drumstalām

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī krēmzupa apvieno rudens garšas, izmantojot saldo ābolu un zemes bietes, ko papildina kazas siera drumstalas, radot siltu un komfortablu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupa
500 g Bietes
2 gab. Āboli
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 l Dārzeņu buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Dekorēšanai
100 g Kazas siers
4 gab. Svaiga timiāna zariņi
Pagatavošana
1
Nomizo bietes un sagriez tās nelielos gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdi un arī sagriez gabalos.
2
Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Uzkarsē olīveļļu katlā un apcep sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievieno bietes un ābolus katlā, ielej dārzeņu buljonu un uzvāri. Samazini siltumu un vāri uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz bietes ir mīkstas.
4
Kad bietes ir mīkstas, izmanto blenderi, lai samaltu zupu līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
5
Pasniedz zupu bļodās, pārkaisi ar kazas siera drumstalām un dekorē ar svaigu timiāna zariņu.
6
Mmm...