Asā melno pupiņu zupa ar laimu un koriandru attēls
Foto: DALL-E

Asā melno pupiņu zupa ar laimu un koriandru

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī asā un atsvaidzinošā zupa ar melnajām pupiņām, laimu un koriandru ir ideāla izvēle pikantāku garšu cienītājiem. Tā ir viegli pagatavojama un lieliski piemērota kā pamatēdiens vai sildoša uzkoda.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 g Melnās pupiņas
1 gab. Sīpols
3 gab. Ķiploka daiviņas
1 gab. Sarkanais čili
1 l Dārzeņu buljons
1 gab. Svaigs koriandrs
1 gab. Laims
1 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sāciet ar melno pupiņu noskalošanu zem auksta, tekoša ūdens, lai atbrīvotos no liekā sāls un konservantu atlikumiem.
2
Sakapājiet sīpolu un ķiplokus. Sagrieziet sarkano čili smalkos gabaliņos, noņemot sēklas, ja vēlaties maigāku garšu.
3
Uzkarsējiet olīveļļu lielā katlā uz vidējas uguns. Pievienojiet sīpolus un ķiplokus, un apcepiet, līdz tie kļūst zeltaini.
4
Pievienojiet sarkano čili un turpiniet cept vēl 1-2 minūtes, lai atbrīvotu čili aromātu.
5
Pievienojiet melnās pupiņas un dārzeņu buljonu katlā. Uzvāriet un tad samaziniet uguni, ļaujot zupai lēnām vārīties apmēram 30 minūtes.
6
Kad zupa ir gandrīz gatava, pievienojiet sāli un maltos piparus pēc garšas.
7
Pirms pasniegšanas pievienojiet sakapātu koriandru un saspiediet laima sulu zupā. Labi samaisiet.
8
Pasniedziet karstu ar laima šķēlītēm un koriandra lapām kā dekoru.
9
Mmm...