Baltijas jūras zivju buljons ar dārzeņu klimpām attēls
Foto: DALL-E

Baltijas jūras zivju buljons ar dārzeņu klimpām

cepu.lv

2st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Šis sildošais buljons ar svaigām Baltijas jūras zivīm un gardām dārzeņu klimpām ir ideāls ēdiens aukstām dienām. Tā bagātīgā garša un smarža aizvedīs jūs pie jūras krasta, piedāvājot gan siltumu, gan garšas piedzīvojumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupa
500 g Baltā zivis, piemēram, menca vai jūras asaris
1 gab. Sīpols
1 gab. Burkāns
1 gab. Selerijas kāts
2 gab. Lauru lapas
10 gab. Piparu graudi
pēc garšas Sāls
2 l Ūdens
Dārzeņu klimpas
200 g Kartupeļi
100 g Milti
1 gab. Olas
pēc garšas Sāls
2 ēd. k. Svaigi garšaugi (piemēram, dilles vai pētersīļi)
Pagatavošana
1
Sāc ar zivju buljona pagatavošanu. Nomazgā zivis un sagriez gabalos. Ieliec tās lielā katlā ar ūdeni un uzvāri.
2
Pievieno katlā šķēlēs sagrieztu sīpolu, burkānu un seleriju. Pievieno lauru lapas, piparu graudus un sāli pēc garšas. Samazini uguni un ļauj buljonam lēni vārīties 40 minūtes.
3
Kamēr buljons vārās, sagatavo dārzeņu klimpas. Nomizo un sarīvē kartupeļus, nospiežot lieko šķidrumu.
4
Sajauc sarīvētos kartupeļus ar miltiem, olu, sāli un smalki sakapātiem garšaugiem, lai izveidotu mīklu.
5
Veido mazus klimpu bumbiņas un liec tās uz šķīvja, lai sagatavotos vārīšanai.
6
Kad buljons ir gatavs, izņem zivis un dārzeņus. Sasprindzini buljonu caur sietu, lai atdalītu garšvielas un dārzeņu atliekas.
7
Atgriez buljonu katlā, pievieno klimpu bumbiņas un vāri apmēram 10 minūtes, līdz tās paceļas virspusē un ir gatavas.
8
Pasniedz buljonu ar klimpām, dekorējot ar svaigām dillēm un citrona šķēlīti.
9
Mmm...