Biešu-lēcu krēmzupa attēls
Foto: DALL-E

Biešu-lēcu krēmzupa

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī krēmzupa ir ideāla aukstajām dienām, kad vēlies kaut ko sildošu un sātīgu. Biešu saldums un lēcu krēmīgums veido harmonisku garšas kombināciju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Bietes
150 g Sarkanās lēcas
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 l Dārzeņu buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
100 g Skābais krējums
pēc garšas Svaigs dilles
Pagatavošana
1
Nomizo bietes un sagriez tās mazākos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapā.
2
Katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievieno biešu gabaliņus un lēcas katlā, pārlej dārzeņu buljonu un uzvāri.
4
Samazini uguni un ļauj zupai lēni vārīties apmēram 30 minūtes, līdz bietes un lēcas ir mīkstas.
5
Kad zupa ir gatava, sablenderē to līdz viendabīgai krēmzupai. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
6
Pasniedz zupu ar karoti skābā krējuma un pārkaisi ar svaigām dillēm. Pasniedz kopā ar maizi.
7
Mmm...