Bujabēze attēls
Foto: DALL-E

Bujabēze

cepu.lv

2st. 5 min
Tu gatavo: 45 min Gatavojas pats: 1st. 20 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Bujabēze ir bagātīga un aromātiska jūras velšu zupa, kas nāk no Provansas reģiona Francijā. Tā ir lieliska izvēle svētku maltītei vai īpašai vakariņai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Jūras veltes
500 g Baltā zivs (piemēram, menca)
500 g Mīdijas
300 g Gliemenes
Dārzeņi un garšvielas
3 ēd. k. Olīveļļa
2 gab. Sīpoli
4 gab. Ķiploka daiviņas
6 gab. Tomāti
1 gab. Fenheļa
2 gab. Selerijas kāti
1 šķipsna/s Safrāns
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Buljons
1.5 l Zivs buljons
200 ml Baltvīns
2 gab. Lauru lapa
Pagatavošana
1
Sagriez sīpolus, ķiplokus, fenheli un selerijas smalkos gabaliņos.
2
Uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu lielā katlā. Pievieno sīpolus, ķiplokus, fenheli un selerijas un sautē, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
3
Pievieno sagrieztus tomātus un turpini sautēt, līdz tie sāk sadalīties.
4
Pievieno baltvīnu un ļauj tam iztvaikot, pēc tam pievieno zivs buljonu, lauru lapas un safrānu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad samazini uguni.
5
Pievieno baltās zivs gabalus un ļauj tiem vārīties 10 minūtes.
6
Pievieno mīdijas un gliemenes un turpini vārīt, līdz tās atveras. Izmet tās, kas neizveras.
7
Pagaršo buljonu un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
8
Pasniedz bujabēzi karstu, dekorētu ar svaigu pētersīli un krustā grieztu bageti.
9
Mmm...