Gaļas zupa attēls
Foto: DALL-E

Gaļas zupa

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Siltā un sātīgā gaļas zupa ir ideāls ēdiens aukstām dienām, kas sniedz komfortu un enerģiju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Liellopa gaļa
4 gab. Kartupelis
2 gab. Burkāns
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 l Ūdens
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
2 gab. Lauru lapa
pēc garšas Svaigs pētersīlis
Pagatavošana
1
Sagriez liellopa gaļu kubiņos un liec lielā katlā. Pielej ūdeni un uzvāri. Kad ūdens sāk vārīties, noņem putas, kas veidojas uz virsmas.
2
Kamēr gaļa vārās, nomizo kartupeļus un sagriez tos kubiņos. Burkānus sagriez šķēlītēs, sīpolu un ķiplokus sakapā.
3
Pievieno katlā sagrieztus kartupeļus, burkānus, sīpolu un ķiplokus. Pievieno lauru lapas, sāli un piparus pēc garšas.
4
Samazini uguni un ļauj zupai lēni vārīties apmēram 45 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi ir mīksti.
5
Kad zupa ir gatava, izņem lauru lapas un pievieno svaigi sakapātu pētersīli.
6
Pasniedz zupu karstu, papildinot ar svaigu maizi vai skābo krējumu, ja vēlas.
7
Mmm...