Garneļu zupa attēls
Foto: DALL-E

Garneļu zupa

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī garneļu zupa ir viegla un atsvaidzinoša, ideāli piemērota tiem, kas vēlas baudīt jūras veltes garšu ar nelielu pikantumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Garneles
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 gab. Selerijas kāti
1 gab. Burkāns
1 l Zivju buljons
200 ml Kokosriekstu piens
2 ēd. k. Laima sula
pēc garšas Svaigs koriandrs
1 gab. Čili pipars
pēc garšas Sāls un pipari
Pagatavošana
1
Nomizo un smalki sagriez sīpolu un ķiplokus. Nomizo burkānu un sagriez plānās šķēlītēs. Sagriez selerijas kātus un čili piparu.
2
Uzkarsē katlu uz vidējas uguns, pievieno nelielu daudzumu olīveļļas un apcep sīpolu un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno burkānu, seleriju un čili piparu. Turpini cept 5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
4
Pievieno zivju buljonu un uzvāri. Samazini uguni un ļauj zupai vārīties 10 minūtes.
5
Pievieno kokosriekstu pienu un laima sulu, tad pievieno garneles. Vāri vēl 5 minūtes, līdz garneles ir pagatavotas.
6
Pagaršo zupu un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar svaigu koriandru un laima šķēlēm.
7
Mmm...