Grieķu citrona - vistas zupa "Avgolemono" attēls
Foto: DALL-E

Grieķu citrona - vistas zupa "Avgolemono"

cepu.lv

55 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Tradicionāla grieķu zupa ar citrona un vistas garšu, kas ir ideāls sildošs ēdiens vēsākās dienās.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 l Vistas buljons
300 g Vistas krūtiņa
100 g Rīsi
2 gab. Citroni
2 gab. Olas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
10 g Svaigas dilles
Pagatavošana
1
Uzvāri vistas buljonu un pievieno vistas krūtiņu. Vāri uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes, līdz vista ir gatava. Izņem vistas krūtiņu no buljona un atliec malā.
2
Pievieno rīsus buljonam un vāri aptuveni 15 minūtes, līdz tie ir mīksti.
3
Kamēr rīsi vārās, sakuļ olas bļodā un pievieno izspiestu sulu no citroniem, labi samaisa.
4
Lēnām pievieno karstu buljonu olu un citrona maisījumam, nepārtraukti maisot, lai olas nesarecētu.
5
Ielej atpakaļ buljonā olu un citrona maisījumu, pievieno sagrieztu vistas krūtiņu un uzsilda, nepārvārot.
6
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar svaigu dillēm un citrona šķēli.
7
Mmm...