Ķirbju krēmzupa ar ingveru attēls
Foto: DALL-E

Ķirbju krēmzupa ar ingveru

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sildoša un aromātiska ķirbju krēmzupa ar ingveru, kas ideāli piemērota rudens un ziemas vakariem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
800 g Ķirbis
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
20 g Ingvers
1 l Dārzeņu buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
100 ml Krējums
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez ķirbi kubiņos. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.
2
Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
3
Uzkarsē olīveļļu lielā katlā un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno ķiplokus un ingveru, maisot cep vēl 1-2 minūtes.
5
Pievieno ķirbi un dārzeņu buljonu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
6
Samazini uguni un vāri uz lēnas uguns 20-25 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts.
7
Izmantojot rokas blenderi, sablenderē zupu līdz viendabīgai masai.
8
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pirms pasniegšanas pievieno krējumu un labi samaisi.
9
Mmm...