Krēmīga ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu attēls
Foto: DALL-E

Krēmīga ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī krēmīgā ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu ir ideāla rudens sildītāja, kas apvieno saldas un pikantas garšas. Tā ir viegli pagatavojama un piemērota gan vegāniem, gan visiem, kas vēlas baudīt vieglu un sātīgu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupas
1 gab. Ķirbis
400 ml Kokosriekstu piens
500 ml Dārzeņu buljons
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
2 ēd. k. Grauzdētas ķirbju sēklas
pēc garšas Svaigs ingvers
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez ķirbi kubiņos. Smalki sakapā sīpolu un ķiploka daiviņas. Sarīvē ingveru.
2
Uz vidējas uguns pannā uzkarsē olīveļļu. Pievieno sīpolus, cep līdz tie kļūst zeltaini, tad pievieno ķiplokus, ingveru un pacep vēl īsu brīdi.
3
Pievieno ķirbi, apcep nedaudz un tad pielej dārzeņu buljonu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini uguni un vāri 20-25 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts.
4
Kad ķirbis gatavs, sablenderē zupu līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno kokosriekstu pienu un samaisi.
5
Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Ja nepieciešams, pievieno vairāk buljona, lai panāktu vēlamo konsistenci.
6
Pasniedz zupu ar grauzdētām ķirbju sēklām. Mmmm...