Lauku sētas dārzeņu zupa attēls
Foto: DALL-E

Lauku sētas dārzeņu zupa

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Siltā un krēmīgā lauku sētas dārzeņu zupa ir ideāls ēdiens vēsākās dienās. Tā apvieno bagātīgu garšu no dārzeņiem un garšaugiem, radot sātīgu un sildošu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
3 gab. Burkāni
4 gab. Kartupelis
1 gab. Puravs
2 gab. Selerijas kāts
50 g Sviests
1 l Dārzeņu buljons
200 ml Saldais krējums
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
pēc garšas Svaiga pētersīļa lapiņas
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriež burkānus un kartupeļus gabaliņos. Puravu un selerijas kātus sagriež plānās šķēlītēs.
2
Lielā katlā izkausē sviestu uz vidējas uguns. Pievieno sagrieztos dārzeņus un sautē apmēram 10 minūtes, līdz tie ir mīksti.
3
Pievieno dārzeņu buljonu katlā un uzvāra. Samaziniet uguni un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, līdz dārzeņi ir pilnībā mīksti.
4
Izmantojot blenderi vai rokas blenderi, sablendē zupu līdz viendabīgai konsistencei. Iemaisa saldo krējumu un uzkarsē līdz zupa ir silta.
5
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz zupu karstu, dekorētu ar svaigām pētersīļa lapiņām.
6
Mmm...