Rudens dārzeņu zupa ar lēnām vārītu liellopa gaļu attēls
Foto: DALL-E

Rudens dārzeņu zupa ar lēnām vārītu liellopa gaļu

cepu.lv

2st. 50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 2st. 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Bagātīga un sildoša zupa, kas apvieno sezonālos dārzeņus ar lēnām vārītu liellopa gaļu, ideāli piemērota vēsākam laikam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Liellopa gaļa
3 gab. Burkāni
4 gab. Kartupeļi
2 gab. Selerijas kāti
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 gab. Lauri lapas
2 l Ūdens
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
Pagatavošana
1
Sagriez liellopa gaļu nelielos gabaliņos. Apcep tos lielā katlā, līdz gaļa kļūst brūna no visām pusēm.
2
Pievieno katlā sagrieztus sīpolus un ķiplokus, cep vēl dažas minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno ūdeni, lauru lapas, sāli un piparus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini siltumu un vāri uz lēnas uguns apmēram 1,5 stundas, līdz gaļa ir mīksta.
4
Kamēr gaļa vārās, nomizo un sagriez burkānus, kartupeļus un selerijas kātus nelielos gabaliņos.
5
Pievieno dārzeņus katlā un turpini vārīt vēl 30-40 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
6
Pārbaudi zupas garšu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
7
Pasniedz zupu karstu, dekorējot ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles.
8
Mmm...