Samtainā sēņu - ēdamo kastaņu zupa ar timiānu attēls
Foto: DALL-E

Samtainā sēņu - ēdamo kastaņu zupa ar timiānu

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī zupa ir ideāla izvēle aukstiem rudens vakariem, apvienojot sēņu bagātīgo garšu ar kastaņu samtainumu un timiāna aromātu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Svaigas sēnes
200 g Ēdamie kastaņi
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
2 ēd. k. Olīveļļa
1 l Dārzeņu buljons
1 tējk. Svaigs timiāns
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Sāc ar sēņu un kastaņu sagatavošanu. Nomazgā sēnes un sagriez tās šķēlēs. Ēdamos kastaņus nomizo un sagriez gabaliņos.
2
Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Uzkarsē olīveļļu lielā katlā un pievieno sīpolus un ķiplokus. Cep uz vidējas uguns, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno sagrieztas sēnes un kastaņus katlā. Turpini cept, līdz sēnes izdala šķidrumu un viss kļūst zeltaini brūns.
4
Pielej dārzeņu buljonu un pievieno svaigu timiānu. Uzvāri zupu un pēc tam samazini uguni un ļauj vārīties apmēram 20 minūtes.
5
Izmantojot blenderi, sablendē zupu līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Pasniedz zupu siltu, dekorētu ar svaigu timiānu un, ja vēlies, papildinātu ar drusciņu olīveļļas.
7
Mmm...