Saulē kaltētu tomātu - bazilika krēmzupa attēls
Foto: DALL-E

Saulē kaltētu tomātu - bazilika krēmzupa

cepu.lv

40 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 25 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī krēmzupa apvieno sulīgu saulē kaltētu tomātu un svaiga bazilika garšas, radot sātīgu un aromātisku ēdienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
100 g Saulē kaltēti tomāti (eļļā)
1 ēd. k. Svaigs baziliks
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
500 ml Dārzeņu buljons
100 ml Saldais krējums
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Malti melnie pipari
pēc garšas Jūras sāls
Pagatavošana
1
Uz karstas pannas uzkarsē olīveļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus līdz tie kļūst zeltaini.
2
Pievieno saulē kaltētus tomātus un dārzeņu buljonu. Ļauj vāroties apmēram 10 minūtes, lai aromāti apvienotos.
3
Pievieno svaigo baziliku un saldā krējuma. Izmantojot blenderi, sablendē zupu līdz gludai konsistencei.
4
Pievieno sāli un maltos melnos piparus pēc garšas. Ja nepieciešams, pievieno vairāk buljona, lai sasniegtu vēlamo konsistenci.
5
Pasniedz zupu siltu, garnējot ar svaigiem bazilika lapām un jūras sāli. Pasniedz ar kraukšķīgu maizi.
6
Mmm...