Sēņu un kartupeļu krēmzupa attēls
Foto: DALL-E

Sēņu un kartupeļu krēmzupa

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sātīga un aromātiska krēmzupa, kas apvieno meža sēņu un kartupeļu garšas. Ideāli piemērota vēsākiem vakariem, kad nepieciešams kaut kas sildošs un mājīgs.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
300 g Meža sēnes
400 g Kartupeļi
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 l Dārzeņu buljons
200 ml Saldais krējums
30 g Sviests
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
pēc garšas Svaigi zaļumi (pētersīļi vai dilles)
Pagatavošana
1
Nomazgā un notīri meža sēnes. Nogriez kātiņus un sagriez sēnes šķēlītēs.
2
Nomizo kartupeļus un sagriez nelielos kubiņos. Nomizo sīpolu un ķiplokus, sakapā smalki.
3
Uzkarsē lielu katlu uz vidējas uguns un izkausē tajā sviestu. Pievieno sīpolus un ķiplokus, cep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno sēnes un kartupeļus katlā, maisi un cep aptuveni 5-7 minūtes, līdz sēnes sāk izdalīt šķidrumu.
5
Pievieno dārzeņu buljonu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini uguni un ļauj zupai vārīties 20-25 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
6
Izmantojot rokas blenderi, sablendē zupu līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno saldo krējumu un samaisi.
7
Pagaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz karstu, garnētu ar svaigiem zaļumiem.
8
Mmm...