1
Nomazgā un notīri meža sēnes. Nogriez kātiņus un sagriez sēnes šķēlītēs.
2
Nomizo kartupeļus un sagriez nelielos kubiņos. Nomizo sīpolu un ķiplokus, sakapā smalki.
3
Uzkarsē lielu katlu uz vidējas uguns un izkausē tajā sviestu. Pievieno sīpolus un ķiplokus, cep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno sēnes un kartupeļus katlā, maisi un cep aptuveni 5-7 minūtes, līdz sēnes sāk izdalīt šķidrumu.
5
Pievieno dārzeņu buljonu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini uguni un ļauj zupai vārīties 20-25 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
6
Izmantojot rokas blenderi, sablendē zupu līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno saldo krējumu un samaisi.
7
Pagaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz karstu, garnētu ar svaigiem zaļumiem.