Siera zupa ar garnelēm un lasi attēls
Foto: Canva

Siera zupa ar garnelēm un lasi

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Garšīga un krēmīga siera zupa ar sulīgām garnelēm un lasi, ideāla siltākiem vakariem vai svētku galdam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupa
50 g Sviests
2 ēd. k. Milti
1 l Dārzeņu buljons
200 ml Saldais krējums 35%
150 g Rīvēts siers (Čedars vai Gouda)
200 g Garneles
200 g Lasis
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
1 gab. Dilles
Pagatavošana
1
Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno miltus un maisi, līdz iegūst zeltainu maisījumu.
2
Pamazām pielej dārzeņu buljonu, pastāvīgi maisot, lai neveidojas kunkuļi.
3
Kad buljons uzvārās, pievieno saldo krējumu un rīvēto sieru. Maisi, līdz siers pilnībā izkūst.
4
Pievieno garneles un lasi, samazini uguni un ļauj zupai vārīties apmēram 10 minūtes, līdz garneles un lasis ir gatavi.
5
Pievieno sāli, piparus un dilles pēc garšas.
6
Pasniedz karstu, rotātu ar papildu dillēm un citrona šķēli, ja vēlies.
7
Mmm...