Sildoša ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu attēls
Foto: DALL-E

Sildoša ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Šī zupa ir ideāla rudens vakariem, kad vēlies kaut ko sildošu un aromātisku. Krēmīga ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu un garšvielām, kas piešķir tai eksotisku pieskārienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Ķirbis (nomizots un sagriezts gabaliņos)
400 ml Kokosriekstu piens
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploku daiviņa
500 ml Dārzeņu buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
1 tējk. Karijs
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez ķirbi gabaliņos. Sīpolu un ķiplokus sakapā smalki.
2
Uzkarsē olīveļļu lielā katlā. Pievieno sīpolu un ķiplokus, cep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno ķirbi un kariju. Maisi, lai garšvielas vienmērīgi sadalās pa ķirbi.
4
Pielej dārzeņu buljonu un uzvāri. Samazini uguni un vāri aptuveni 20 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts.
5
Kad ķirbis ir mīksts, pielej kokosriekstu pienu un uzsildi, bet nevāri.
6
Izmantojot blenderi, sasmalcini zupu līdz krēmīgai konsistencei. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
7
Pasniedz zupu ar svaigiem koriandra lapiņām un grauzdētām ķirbju sēklām kā rotājumu.
8
Mmm...