Sildošā tomātu krēmzupa attēls
Foto: Pexels

Sildošā tomātu krēmzupa

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sildošā tomātu krēmzupa ir ideāla izvēle vēsos vakaros, kad vēlaties sasildīties ar kaut ko garšīgu un viegli pagatavojamu. Šī zupa ir bagāta ar tomātu garšu un krēmīgumu, kas nāk no pievienotā krējuma un garšvielām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupas sastāvdaļas
800 g Tomāti
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploku daiviņas
500 ml Dārzeņu buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
100 ml Saldais krējums
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
pēc garšas Svaigs baziliks (dekorēšanai)
Pagatavošana
1
Nomazgā un sagriez tomātus nelielos gabaliņos. Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus.
2
Katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno sagrieztos tomātus un turpini sautēt uz vidējas uguns, līdz tomāti sāk šķīst un veidojas viendabīga masa.
4
Pielej dārzeņu buljonu un turpini vārīt zupu apmēram 10 minūtes.
5
Ar blendera palīdzību sablenderē zupu līdz gludai konsistencei. Pievieno saldo krējumu un viegli samaisi.
6
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Vāri vēl dažas minūtes, līdz zupa ir pilnībā uzsilusi.
7
Pasniedz zupu bļodās, rotā ar svaigu baziliku un, ja vēlies, pievieno piem., zilā pelējuma sieru.
8
Mmm...