1
Nomizo un sagriez ķirbi mazos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā.
2
Lielā katlā uzsilda olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievieno ķirbi un turpina apcept vēl 5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
4
Pievieno dārzeņu buljonu, apelsīnu sulu, sāli un piparus. Vāra uz vidējas uguns, līdz ķirbis ir mīksts, apmēram 20 minūtes.
5
Kad ķirbis ir mīksts, noņem katlu no uguns un ar blenderi samalt zupu līdz gludai konsistencei.
6
Pievieno saldo krējumu un vēlreiz uzkarsē zupu, līdz tā ir silta. Pārbauda garšu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
7
Pasniedz zupu ar svaigiem pētersīļiem un grauzdētas maizes šķēlītēm.