Smaržīgā ķirbju zupa ar apelsīnu notīm attēls
Foto: DALL-E

Smaržīgā ķirbju zupa ar apelsīnu notīm

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Šī ir sildoša, krēmīga ķirbju zupa ar vieglu apelsīnu aromātu. Tā ir lieliski piemērota vēsajiem rudens vakariem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
1 kg Ķirbis
2 gab. Sīpoli
3 gab. Ķiploka daiviņas
150 ml Apelsīna sula
1 l Dārzeņu buljons
100 ml Saldais krējums
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie melnie pipari
1 gab. Svaigi pētersīļi
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez ķirbi mazos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā.
2
Lielā katlā uzsilda olīveļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Pievieno ķirbi un turpina apcept vēl 5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
4
Pievieno dārzeņu buljonu, apelsīnu sulu, sāli un piparus. Vāra uz vidējas uguns, līdz ķirbis ir mīksts, apmēram 20 minūtes.
5
Kad ķirbis ir mīksts, noņem katlu no uguns un ar blenderi samalt zupu līdz gludai konsistencei.
6
Pievieno saldo krējumu un vēlreiz uzkarsē zupu, līdz tā ir silta. Pārbauda garšu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
7
Pasniedz zupu ar svaigiem pētersīļiem un grauzdētas maizes šķēlītēm.
8
Mmm...