Smiltsērkšķu un ķirbju zupa ar ingveru attēls
Foto: DALL-E

Smiltsērkšķu un ķirbju zupa ar ingveru

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet sildošu un veselīgu zupu, kas apvieno smiltsērkšķu un ķirbju garšas ar ingvera pikantumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Ķirbis
200 ml Smiltsērkšķu sula
20 g Ingvers
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņas
600 ml Dārzeņu buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Pagatavošana
1
Nomizo ķirbi un sagriez to mazos kubiņos. Smalki sakapā sīpolu, ķiplokus un ingveru.
2
Uzkarsē olīveļļu katlā un apcep sīpolu, ķiploku un ingveru, līdz tie kļūst zeltaini un aromātiski.
3
Pievieno ķirbi katlā un apcep vēl dažas minūtes, lai tas iegūtu nedaudz krāsas.
4
Ielej dārzeņu buljonu un smiltsērkšķu sulu katlā, samaisi un uzvāri. Pēc tam samazini uguni un ļauj zupai lēni vārīties apmēram 20 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts.
5
Kad ķirbis ir gatavs, izmanto rokas blenderi, lai sablendētu zupu līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Pasniedz zupu karstu, dekorējot ar svaigiem zaļumiem vai sezama sēklām pēc izvēles.
7
Mmm...