1
Nomazgā liellopu nieres un sagriez gabaliņos. Uzvāri ūdeni katliņā un liec iekšā nieres. Vāri uz mazas uguns 30 minūtes, lai atbrīvotos no liekās asins garšas. Nokās un noskalo.
2
Sagriez kūpinātas desas, sīpolus, burkānus un marinētos gurķus nelielos gabaliņos.
3
Uzkarsē katliņu ar nelielu eļļas daudzumu un apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno burkānus un tomātu pastu, turpini cept vēl 5 minūtes.
4
Pievieno sagrieztās kūpinātās desas un marinētos gurķus. Maisi un cep vēl dažas minūtes.
5
Pievieno iepriekš vārītās nieres un 2 litrus ūdens. Pievieno lauru lapas, sāli un piparus pēc garšas. Uzvāri un samazini uguni, ļauj zupai vārīties vēl 45 minūtes.
6
Pasniedz soļanku ar citrona šķēli un svaigām dillēm. Var pievienot arī skābo krējumu pēc vēlēšanās.