Soļanka ar nierēm attēls
Foto: DALL-E

Soļanka ar nierēm

cepu.lv

2st. 30 min
Tu gatavo: 1st. 0 min Gatavojas pats: 1st. 30 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Tradicionāla soļanka ar nierēm - sātīga un garšīga zupa, kas ideāli piemērota aukstākām dienām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Liellopu nieres
200 g Kūpinātas desas
2 gab. Sīpoli
2 gab. Burkāni
3 gab. Marinēti gurķi
3 ēd. k. Tomātu pasta
2 l Ūdens
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
2 gab. Lauru lapas
1 gab. Citrona šķēle
pēc garšas Dilles
Pagatavošana
1
Nomazgā liellopu nieres un sagriez gabaliņos. Uzvāri ūdeni katliņā un liec iekšā nieres. Vāri uz mazas uguns 30 minūtes, lai atbrīvotos no liekās asins garšas. Nokās un noskalo.
2
Sagriez kūpinātas desas, sīpolus, burkānus un marinētos gurķus nelielos gabaliņos.
3
Uzkarsē katliņu ar nelielu eļļas daudzumu un apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno burkānus un tomātu pastu, turpini cept vēl 5 minūtes.
4
Pievieno sagrieztās kūpinātās desas un marinētos gurķus. Maisi un cep vēl dažas minūtes.
5
Pievieno iepriekš vārītās nieres un 2 litrus ūdens. Pievieno lauru lapas, sāli un piparus pēc garšas. Uzvāri un samazini uguni, ļauj zupai vārīties vēl 45 minūtes.
6
Pasniedz soļanku ar citrona šķēli un svaigām dillēm. Var pievienot arī skābo krējumu pēc vēlēšanās.
7
Mmm...