Somu zivju zupa "Lohikeitto" attēls
Foto: DALL-E

Somu zivju zupa "Lohikeitto"

cepu.lv

50 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 30 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Somu tradicionālā zivju zupa "Lohikeitto" ir krēmīga un bagātīga zupa, kas apvieno laša fileju ar kartupeļiem un dārzeņiem, radot siltu un gardu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupas sastāvdaļas
400 g Laša fileja
300 g Kartupeļi
1 gab. Sīpols
1 gab. Burkāns
800 ml Ūdens
200 ml Krējums
30 g Sviests
10 g Diļļu zariņi
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez kartupeļus kubiņos. Nomizo un smalki sagriez sīpolu un burkānu.
2
Katlā uzkarsē sviestu un apcep sīpolu līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno burkānu un cep vēl pāris minūtes.
3
Pievieno kartupeļus un ūdeni katlā, uzvāri un tad samazini uguni. Vāri, līdz kartupeļi kļūst mīksti, apmēram 15 minūtes.
4
Sagriez laša fileju kubiņos un pievieno zupai. Vāri vēl 10 minūtes, līdz zivis ir gatavas.
5
Pievieno krējumu un diļļu zariņus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Karsē līdz zupa ir karsta, bet nevāri.
6
Pasniedz zupu siltu, dekorētu ar svaigu diļļu zariņu.
7
Mmm...