Taizemes kokosriekstu "Tom Kha" ar vistu attēls
Foto: DALL-E

Taizemes kokosriekstu "Tom Kha" ar vistu

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Izbaudiet autentisku Taizemes garšu ar šo aromātisko kokosriekstu zupu, kas apvieno maigu vistas gaļu ar svaigām garšvielām un kokosriekstu pienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
400 ml Kokosriekstu piens
400 g Vistas fileja
500 ml Vistas buljons
30 g Galangal sakne (vai ingvers)
2 gab. Citronzāle
5 gab. Kaffir laima lapas
150 g Sēnes
1 gab. Sīpols
3 ēd. k. Zivju mērce
pēc garšas Svaigs koriandrs
2 ēd. k. Laima sula
1 gab. Sarkanais čili
Pagatavošana
1
Sagatavojiet visas sastāvdaļas: sagrieziet vistas fileju plānās šķēlēs, galangal sakni vai ingveru smalki šķēlēs, sēnes un sīpolu šķēlēs, kā arī sasmalciniet citronzāli un kaffir laima lapas.
2
Katlā uzkarsējiet vistas buljonu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet galangal sakni, citronzāli un kaffir laima lapas, ļaujot aromātiem izdalīties aptuveni 5 minūtes.
3
Pievienojiet vistas fileju un sēnes karstajam buljonam. Vāriet uz vidējas uguns, līdz vistas gaļa kļūst balta un gatava, apmēram 10 minūtes.
4
Pievienojiet kokosriekstu pienu un sīpolu. Turpiniet vārīt uz mazas uguns vēl 10 minūtes, līdz zupa ir maigi krēmīga.
5
Pievienojiet zivju mērci un laima sulu, rūpīgi samaisot. Pagaršojiet un pielāgojiet garšvielas pēc savas gaumes.
6
Pasniedziet zupu karstu, pārkaisot ar svaigu koriandru un sagrieztu sarkano čili. Dekorējiet ar laima šķēlītēm, ja vēlaties.
7
Mmm...