Vecrīgas sīpolu zupa attēls
Foto: DALL-E

Vecrīgas sīpolu zupa

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sildoša un aromātiska sīpolu zupa, kas lieliski piemērota vēsākām dienām. Šī zupa ir bagātīga ar garšu un piešķir mājīgu sajūtu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupa
800 g Sīpoli
50 g Sviests
2 ēd. k. Olīveļļa
1 tējk. Cukurs
2 ēd. k. Baltvīna etiķis
1 l Liellopa buljons
1 pēc garšas Timiāns
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
Dekorācija
4 gab. Baguette (bagete)
100 g Gruyère siers
Pagatavošana
1
Nomizo un sagriez sīpolus plānās šķēlītēs. Uzkarsē lielu katlu uz vidējas uguns, pievieno sviestu un olīveļļu.
2
Pievieno sīpolus un apcep, līdz tie kļūst zeltaini brūni, aptuveni 25 minūtes. Pievieno cukuru un turpini apcept vēl 5 minūtes.
3
Pievieno baltvīna etiķi un maisi, līdz tas iztvaiko. Pievieno liellopa buljonu un timiānu. Uzvāri un tad uz mazas uguns vāri vēl 15 minūtes.
4
Pagaršo zupu ar sāli un pipariem, pielāgojot garšu pēc vajadzības.
5
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagriez bageti šķēlēs, uzliec uz tās Gruyère sieru un cep, līdz siers ir izkusis un zeltains.
6
Pasniedz zupu karstu ar sieru bageti uz virsū. Dekorē ar svaigu timiānu.
7
Mmm...