Viegla frikadeļu zupa attēls

Viegla frikadeļu zupa

cepu.lv

45 min
Tu gatavo: 30 min Gatavojas pats: 15 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Frikadeles
300 g Liesa cūkas maltā gaļa
1/2 tējk. Malta paprika
pēc garšas Malts muskatrieksts
pēc garšas Karijs
pēc garšas Sāls
pēc garšas Malti pipari
2.5 l Ūdens
1 gab. Sīpols
2 gab. Burkāni (vidēji)
3 gab. Kartupeļi (vidēji)
1 tējk. Svaigas vai saldētas dilles (es lieku diļļu kātus)
Buntīte Svaigi sīpolu lociņi
1 šķipsna/s Sāls
10 gab. Piparu graudi
2 gab. Lauru lapas
Pagatavošana
1
Liek vārīties ūdeni, pievienojot veselu vai uz pusēm pārgrieztu sīpolu, dilles (vai kātus), lauru lapas un piparus. Ļauj pavārīties.
2
Sarīvē burkānus, kartupeļus sagriež kubiņos.
3
Cūkas malto gaļai pievieno visas garšvielas un kārtīgi izmīca un izdauza, lai turas kopā.
4
Pirms sastāvdaļu pievienošanas "izmakšķerē" sīpolu, lauru lapas diļļu kātus, ja tika pievienoti.
5
Ūdenim pievieno dārzeņus un no maltās gaļas masas izveidotas mazas gaļas bumbiņas. Vāra 15min.
6
Sagriež ripiņās sīpolu lociņus un pievieno pirms pasniegšanas. Var pievienot skābo krējumu.
7
Mmm...