Vistas frikadeļu zupa attēls
Foto: DALL-E

Vistas frikadeļu zupa

cepu.lv

1st. 10 min
Tu gatavo: 25 min Gatavojas pats: 45 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Šī sātīgā un garšīgā vistas frikadeļu zupa ir ideāla izvēle siltai un mierīgai maltītei. Ar bagātīgu dārzeņu un aromātisku garšvielu sajaukumu, šī zupa noteikti iepriecinās ikvienu pie galda.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupa
500 g Vistas maltā gaļa
2 gab. Burkāni
2 gab. Selerijas kāts
3 gab. Kartupeļi
1 gab. Sīpoli
2 gab. Ķiploka daiviņas
1 g Dilles
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 l Vistas buljons
Pagatavošana
1
Sākumā nomizo un sagriez burkānus, selerijas kātus, kartupeļus un sīpolu nelielos gabaliņos.
2
Uzkarsē olīveļļu lielā katlā un pievieno sagrieztos dārzeņus. Apcep tos uz vidējas uguns, līdz tie kļūst mīksti un sīpoli ir zeltaini.
3
Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un turpini cept vēl 1-2 minūtes, līdz izdalās aromāts.
4
Pievieno vistas buljonu un uzvāri.
5
Kamēr zupa vārās, sajauc vistas malto gaļu ar sāli un pipariem. No masas veido nelielas frikadeles.
6
Kad zupa sāk vārīties, pievieno frikadeles un samazina uguni. Vāri uz lēnas uguns 20-25 minūtes, līdz frikadeles ir gatavas.
7
Pievieno sasmalcinātas dilles un uzvāri zupu vēl 5 minūtes.
8
Pasniedz zupu siltu, dekorējot ar svaigām dillēm. Mmm...