Zaļo zirnīšu un pimarmētras krēmzupa attēls
Foto: DALL-E

Zaļo zirnīšu un pimarmētras krēmzupa

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Atsvaidzinoša un aromātiska krēmzupa, kas apvieno zaļo zirnīšu un piparmētras garšas - lieliska izvēle vieglām pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Zaļie zirnīši
1 gab. Svaiga piparmētra
1 gab. Sīpols
1 gab. Kartupelis
750 ml Dārzeņu buljons
2 ēd. k. Olīveļļa
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Sagriez sīpolu un kartupeli mazos kubiņos.
2
Uzkarsē olīveļļu katliņā uz vidējas uguns un apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
3
Pievieno kartupeļus un turpini cept vēl 5 minūtes, laiku pa laikam maisot.
4
Pievieno zaļos zirnīšus un dārzeņu buljonu. Uzvāri un tad samazini uguni, ļaujot zupai vārīties 10 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
5
Pievieno svaigu piparmētru un blendē zupu ar rokas blenderi, līdz tā ir gluda un krēmīga.
6
Pagaršo zupu un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7
Pasniedz karstu, izrotātu ar piparmētras lapu un, ja vēlies, ar nelielu krējuma daudzumu.
8
Mmm...