Zaļo zirņu krēmzupa ar piparmētru attēls
Foto: DALL-E

Zaļo zirņu krēmzupa ar piparmētru

cepu.lv

35 min
Tu gatavo: 15 min Gatavojas pats: 20 min
4 porcija/s
Sarežģītība

Atsvaidzinoša un viegla zaļo zirņu krēmzupa ar piparmētru, ideāla siltai vasaras dienai vai kā vieglas vakariņas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Svaigi zaļie zirņi
1 gab. Sīpols
2 gab. Ķiploka daiviņa
750 ml Dārzeņu buljons
10 gab. Piparmētru lapas
100 ml Saldais krējums
1 ēd. k. Sviests
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Pagatavošana
1
Nomizo un smalki sakapā sīpolu un ķiploku daiviņas.
2
Katlā izkausē sviestu un pievieno sīpolus un ķiplokus. Cep uz vidējas uguns, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3
Pievieno zaļos zirņus un dārzeņu buljonu. Uzvāri un ļauj vārīties apmēram 10 minūtes, līdz zirņi ir mīksti.
4
Izmanto blenderi, lai sablendētu zupu līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, izkās caur sietu, lai zupa būtu gludāka.
5
Pievieno saldā krējuma un piparmētru lapas, pēc tam vēlreiz sablendē, līdz piparmētras ir pilnībā sajauktas ar zupu.
6
Garšvielām pievieno sāli un maltos piparus pēc garšas.
7
Pasniedz karstu, dekorētu ar pāris veseliem zaļiem zirņiem un piparmētru lapiņām.
8
Mmm...