Zivju soļanka attēls
Foto: DALL-E

Zivju soļanka

cepu.lv

1st. 20 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 1st. 0 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Zivju soļanka ir tradicionāla zupa, kas piedāvā bagātīgu garšu buķeti ar zivju, dārzeņu un garšvielu kombināciju. Tā ir lieliska izvēle tiem, kas meklē sātīgu un aromātisku ēdienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
500 g Baltā zivs fileja
2 gab. Sīpoli
2 gab. Burkāni
3 gab. Sālīti gurķi
3 ēd. k. Tomātu pasta
100 g Melnie olīvas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
2 gab. Lauri lapas
1 gab. Dilles
2 l Ūdens
2 ēd. k. Citronu sula
Pagatavošana
1
Sagriez sīpolus un burkānus smalkos gabaliņos.
2
Sagriez sālītos gurķus un baltās zivs filejas kubiņos.
3
Uzkarsē katliņu ar nelielu daudzumu eļļas un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
4
Pievieno burkānus un turpini cept vēl dažas minūtes.
5
Pievieno tomātu pastu un cep vēl 2-3 minūtes, lai atbrīvotu garšas.
6
Pievieno ūdeni, zivju gabaliņus, sālītos gurķus, melnās olīvas, lauru lapas, sāli un piparus.
7
Vāri uz lēnas uguns apmēram 40 minūtes, līdz zivis ir pilnībā gatavas.
8
Pievieno citronu sulu un smalki sakapātas dilles. Maisi un vāri vēl 5 minūtes.
9
Pasniedz ar skābo krējumu un citrona šķēlīti.
10
Mmm...