Zivju soļanka attēls
Foto: Pexels

Zivju soļanka

cepu.lv

2st. 0 min
Tu gatavo: 40 min Gatavojas pats: 1st. 20 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Tradicionāla zivju soļanka ar lasi, kas sniedz bagātīgu un sātīgu garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Zupas sastāvdaļas
500 g Lasis
1 gab. Laša zupas izlase
3 gab. Burkāni
2 gab. Sīpoli
3 gab. Marinētie gurķi
4 gab. Kartupeļi
2 l Ūdens
pēc garšas Sāls
pēc garšas Pipari
pēc garšas Svaigas dilles
250 g Tomātu pasta
Pagatavošana
1
Sagatavo laša zupas izlasi, vārot to 2 litros ūdens apmēram 30 minūtes. Kad buljons gatavs, nokās to.
2
Sarīvē burkānus un sakapā sīpolus. Uzkarsē pannu un apcep burkānus un sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.
3
Sarīvē marinētos gurķus, apcep.
4
Notīri un sagriez kartupeļus kubiņos. Pievieno tos nokāstajam buljonam, vāri līdz tie ir daļēji gatavi.
5
Pievieno apceptos dārzeņus un buljonam, turpini vārīt apmēram 10 minūtes.
6
Sagriez lasi gabaliņos un kopā ar tomātu pastu pievieno zupai. Vāri vēl 10 minūtes, līdz lasis ir gatavs.
7
Pievieno sāli, piparus un dilles pēc garšas. Pasniedz zupu siltu ar citronu šķēli un svaigu maizi.
8
Mmm...