Zupa ar vistas gaļas bumbiņām attēls
Foto: DALL-E

Zupa ar vistas gaļas bumbiņām

cepu.lv

1st. 0 min
Tu gatavo: 20 min Gatavojas pats: 40 min
6 porcija/s
Sarežģītība

Sātīga un aromātiska zupa, kas apvieno sulīgas vistas gaļas bumbiņas ar dārzeņiem, radot mājīgu un sildošu maltīti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas
Gaļas bumbiņas
500 g Vistas maltā gaļa
1 gab. Ola
1 gab. Sīpols
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
Zupa
2 gab. Burkāni
3 gab. Kartupelis
2 gab. Selerija kāts
2 l Dārzeņu buljons
2 gab. Lauri lapas
pēc garšas Sāls
pēc garšas Maltie pipari
1 ēd. k. Olīveļļa
Pagatavošana
1
Sagatavo gaļas bumbiņas: smalki sakapā sīpolu un samaisi to ar vistas malto gaļu, olu, sāli un pipariem. Formē nelielas bumbiņas.
2
Uzkarsē lielu katlu ar olīveļļu un viegli apcep sagatavotās vistas gaļas bumbiņas, līdz tās kļūst zeltainas. Izņem no katla un atliec malā.
3
Tajā pašā katlā pievieno smalki sagrieztus burkānus, kartupeļus un seleriju. Apcep dažas minūtes, līdz dārzeņi sāk mīkstināties.
4
Pievieno dārzeņu buljonu un lauru lapas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
5
Kad zupa sāk vārīties, pievieno vistas gaļas bumbiņas atpakaļ katlā. Samazini uguni un ļauj zupai vārīties uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, līdz dārzeņi un gaļas bumbiņas ir pilnībā gatavas.
6
Pagaršo zupu un pievieno sāli un piparus pēc vajadzības. Pasniedz karstu, dekorējot ar svaigiem zaļumiem.
7
Mmm...