Birka: Receptes

Paštaisītas Ziemassvētku dāvanas mīļajiem


Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir mirklis, kad pasaule šķiet mazliet lēnāka, gaismas kļūst siltākas un ikdienas steigai cauri izlaužas kāda īpaša sajūta — vēlme iepriecināt. Mēs rotājam mājas, plānojam tikšanās ar tuvajiem un domājam, kādā veidā šogad pārsteigt savus mīļos. Un aizvien biežāk cilvēki nonāk pie secinājuma: visvērtīgākās dāvanas nav tās, kas spoži spīd zem eglītes, bet gan tās, kas tapušas ar sirds siltumu.

Lielais strīds uz svētku galda: rasols vai rosols?


Rasols — vai tomēr rosols? Šis jautājums uzrodas gandrīz katru reizi, kad svētku galdā parādās bļoda ar krāsainu, majonēzē iemīcītu salātu klasiku. Dažiem tas ir “rasols”, citiem “rosols”, bet patiesībā abi vārdi atspoguļo vienu un to pašu ēdienu ar senām saknēm un nedaudz mainīgiem akcentiem laikā un vietā.

Starptautiskā šokolādes diena


Sveiciens visiem šokolādes mīļotājiem!

Rieksti – mazās uzkodas ar milzīgu spēku!


Rieksti ir ne tikai garšīgi un kraukšķīgi, bet arī viens no vērtīgākajiem dabiskiem superēdieniem. 22. oktobris visā pasaulē tiek svinēts kā Starptautiskā riekstu diena – lieliska iespēja atklāt, cik daudz garšas, vērtības un enerģijas slēpjas šajos mazajos, bet vērtīgajos dabas brīnumos. Vai zināji, ka dažus riekstus cilvēki ēd jau tūkstošiem gadu? Šajā rakstā uzzināsi interesantus faktus, saņemsi padomus par uzglabāšanu, ēšanu un radošiem veidiem, kā tos iekļaut savā ikdienas ēdienkartē.